Dlaczego właśnie 4health?

Cześć Dziewczyny,

To od śniadania zależy, jak będzie wyglądał Wasz dzień. Ten pierwszy posiłek dostarczy nam energii do nauki i pracy. Dlatego właśnie tak istotne jest by dobrze skomponować śniadanie. Fantastyczną alternatywą są gotowe mieszanki Musli Crunchy 4health dostępne na polskim rynku w 4 smakach.

Crunchy

Miłość od pierwszego chrupnięcia, czyli Musli Crunchy z czerwonymi owocami i nasionami CHIA

Maleńkie nasiona o wielkiej mocy. Nie sposób ich nie polubić. Dodadzą Ci energii, poprawią pracę mózgu, koncentrację, poprawią humor. Polepszą kondycję włosów, skóry i paznokci. Wzmocnią układ kostny. Wspomogą nawilżenie organizmu. Ze względu na swoje właściwości hydrofilowe są efektywnym uzupełnieniem diety sportowców. Do czerwoności rozpalają owoce. Nie mogą się im oprzeć maliny, wiśnie, truskawki, porzeczki i inne czerwone koleżanki po fachu. Przy okazji dobrze wpływają na serce i dbają o dobry humor. Obniżają poziom cholesterolu, działają przeciwnowotworowo i odmładzająco, wzmacniają naczynia krwionośne. Warto poznać tę ekipę.

Wielka trójca nigdy nie zawodzi – Musli Crunchy czekoladowe z orzechami laskowymi i nasionami CHIA

Tu rządzi czekolada. Owinęła sobie crunchy wokół palca i już im nie odpuści. Nie ma tego złego. Jest pewniakiem. Zawsze poprawia humor, pomaga w myśleniu, dodaje energii, wzmacnia serce i łagodzi kaszel. Gdy opadasz z sił, postawi Cię na nogi. Przyda się na kiepską pamięć i brak koncentracji. Między crunchy ukrywa się laskowy. Działa na dwa fronty, widywany bywa w batonach, gdzie wzmacnia umysł, poprawia koncentrację i dodaje energii. Wspomaga walkę ze zbędnym tłuszczykiem. Taki mały, a zawiera tyle wartościowych składników: magnez, fosfor, wapń, potas, miedź. W crunchy ma te same zadania. Między nimi lewitują małe, ale liczne nasiona chia. Dodają energii, poprawią pracę mózgu, koncentrację, poprawią humor. Polepszają kondycję włosów, skórę i paznokci. Wzmacniają układ kostny. Wspomagają nawilżenie organizmu. Ze względu na swoje właściwości hydrofilowe są efektywnym uzupełnieniem diety sportowców. Czy można chcieć czegoś więcej?

Żar tropików, czyli Musli Crunchy owoce tropikalne i nasiona CHIA

Prosto z gorących tropików przybyły na spotkanie z nasionami chia. W prażącym słońcu skąpane owoce tropikalne aż kipią kolorami i kuszą swoim smakiem. Te owoce ciężkiej pracy się nie boją. Z nutką egzotyki na scenę wkracza banan, który obniży ciśnienie i cholesterol. Zaraz za nim dumnie kroczy ananas, najlepszy na stany zapalne i dolegliwości bólowe. Przy boku dzielnie wspierają je egzotyczne koleżanki: papaja – mistrzyni dobrego trawienia i odchudzania i równie sprytna mała śliwka, chroniąca przed wolnymi rodnikami i poprawiająca humor. Dogania je morela, która reguluje ciśnienie i opóźnia starzenie. Wytropiły już nasiona chia i szykują się do współpracy. Małe zwinne chia, zawierające łatwo przyswajalne białko, bez problemu poradzą sobie z cholesterolem i wspomogą proces trawienia. Ta współpraca zaowocuje intensywnym zwrotnikowo-równikowym smakiem.

Sam na sam z chia czyli, Musli Crunchy naturalne z nasionami CHIA

Tu niepodzielnie rządzi chia. Zdana sama na siebie, nie potrzebuje towarzystwa, by wspomagać Twój organizm. Bo witamin i minerałów wystarczy jej za dwóch. Witaminy E, B, wapń fosfor, magnez, żelazo, cynk, niacyna, potas tworzą z niej królową zdrowego żywienia. Zawsze wygrywa samotną walkę z cholesterolem, wspomaga nasz proces trawienia i oczyszcza organizm z toksyn. Specjalistka do spraw utrzymania dobrej kondycji włosów, skóry i paznokci. Regularnie spotkania z chia wzmacniają Twój układ kostny. Ilekroć mijasz ją na swojej drodze, nie opuszcza Cię dobra energia. Jej zalety mówią same za siebie. Naturalnie, w minimalistycznej wersji bez udziału owoców, pełna zdrowia szykuje się na śniadanie lub drobną przekąskę w ciągu dnia. Założysz się, że zajmie miejsce w Twoim sercu na dłużej?

Batonowy tercet dla zdrowia – czyli orzechowy zawrót głowy

Dla czekoladożerców i pistacjomaniaków, baton pistacjowy z ciemną czekoladą

Poznajcie pistację. Najstarsza przekąska znana i jedzona od ponad 9 tysięcy lat wciąga swoim smakiem. Ale bez obaw, ma tylko 3 kalorie, więc możesz się nią delektować bez granic. „Orzech szczęścia” dba o Twoje serce i wzrok. Ma w sobie 30 witamin. Ten zielony migdał dojrzewa późnym latem lub wczesną jesienią, gdy jego łupina staje się różowa. Pęknięta skorupa to znak, że jest gotowa do spożycia. Zawiera najmniej kalorii i tłuszczu spośród wszystkich orzechów. Chodzi zawsze w parze z czarną czekoladą, z którą świetnie się uzupełniają. Czarna zawsze poprawia humor, pomaga w myśleniu, dodaje energii, wzmacnia serce i łagodzi kaszel. Gdy opadasz z sił, postawi Cię na nogi. Dobra na kiepską pamięć i brak koncentracji.

Odkryj krainę płynącą miodem i migdałami. Pomyśl o niebieskich migdałach i sięgnij po baton Migdał + miód

Kiedy do akcji wkracza migdał, nie straszny Ci żaden głód. Wartościowa przekąska zadba o Twoją sylwetkę, a dodatkowo wzmocni organizm od środka. Wpłynie na Twoją cerę lepiej niż niejeden krem, pobudzi mózg do działania lepiej niż kawa, dostarczy więcej wapnia niż mleko. Znany od 3000 lat p.n.e. kilka tysięcy lat później stał się inspiracją dla van Gogha, który umieścił go na jednym ze swoich obrazów. Kiedyś symbol miłości, dziś podobno afrodyzjak. Działa na miód tak, że ten nie odstępuje go na krok. Razem tworzą duet doskonały. Miód, zdrowy zastępca cukru, z powodzeniem zwalcza przeziębienia, używany jest także w leczeniu łupieżu, wrzodów, a nawet alergii. Aby wytworzyć 1 kg tego smakołyku, pszczoły muszą zebrać nektar z ok. 4 mln kwiatów, dlatego doceń jego smak. Ta przekąska to istny cud, miód i orzeszki.

Zanerkuj w ostro-gorzkich smakach, czyli sięgnij po batonik z orzechem nerkowca,  chili i czarna czekoladą

Przyjrzyj się bliżej nerkowcom. Z wyglądu przypominają nerkę, stąd ich nazwa. Żyją sobie i dojrzewają w amerykańskich tropikach, wygrzewając się na słońcu. Ich walory smakowe to nie wszystko. Chronią przed rozwojem cukrzycy, są cennym źródłem magnezu. Gdy skusisz się na nie przynajmniej cztery razy w tygodniu, zmniejszysz ryzyko chorób wieńcowych. Towarzyszy im ostra zawodniczka – chili, mniejsza siostra papryki. Uważaj na nią. To uzależniający afrodyzjak, który uwalnia Twoje endorfiny. Chroni serce, pomaga spalać tłuszcz i zbędne kilogramy.  Swój ostry charakter zawdzięcza kapsaicynie, która ma działanie antybakteryjne, antynowotworowe, przeciwbólowe i przeciwcukrzycowe. Współpracuje z nimi prawdziwie czarny charakter – czekolada.

Życie na pełnym kokosie, czyli baton zawierający orzechy laskowe, kokos i mleczną czekoladę

Znasz już historię laskowego? Z leszczyny się urwał i oskubany ze skórki trafił do batonów razem z tropikalnym kolegą kokosem. Waleczny i pomocny. Wzmacnia Twój umysł, poprawia koncentrację i dodaje energii. Ma sposób na potencję. Wspomaga walkę ze zbędnym tłuszczykiem. Jego jedyny postrach to dziadek. Taki mały, a zawiera tyle wartościowych składników: magnez, fosfor, wapń, potas, miedź.  Jego słodki delikatny smak sprawia, że dobrze dogaduje się z równie słodką czekoladą, zwaną w niektórych kręgach „mleczną”. Wspiera ich kokos. Rozchwytywany ze względu na swoje zdrowotne właściwości, często gości też w kosmetykach. Pod twardą skorupą skrywa przyjemny miąższ i mleczko. Dobry dla chorych na nadciśnienie, anemików, wspomaga układ nerwowy, korzystnie wpływa na skórę. Mieszanka wybuchowa!

Które smaki najbardziej przypadły Wam do gustu? Próbowaliście tych pyszności już kiedyś?

You may also like

24 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *