Cześć Dziewczyny,
Im więcej słońca za oknem tym więcej cukru płynie w moich żyłach. Natomiast w każdą niepogodę zdecydowanie wolę słone przekąski. Jedne i drugie nie są obojętne dla mojej wagi o którą od marca tak zaciekle walczę. Chociaż co to za walka jak od osiemnastu dni nikt nie widział mnie na siłowni! Jestem absolutną maszyną do wymyślania wymówek. A jak potrwa to jeszcze ze dwa tygodnie to w końcu nie pójdę bo głupio tak będzie pokazać się przed trenerem. Tak naprawdę to ostatnio byłam trochę w rozjazdach, ale też potrzebowałam trochę wyluzować przed obroną pracy magisterskiej. Mimo wszystko po tylu tygodniach ciężkiej walki wciąż zwracam uwagę na to co jem i staram się jeść zdrowiej, aby tłuszczyk tak szybko do mnie nie wrócił. (Ludzie dobrej woli zabierzcie mnie na siłownię bo skończy się to źle!)
Tymczasem zapraszam Was do mojej kuchennej szafki z przekąskami:
Crunlight chrupki wielozbożowe pomidor z bazylią 70g
Crunlight chrupki wielozbożowe fromage 70g
Część z Was już na samo słowo chrupki, czipsy, prażynki od razu odruchowo zmienia temat, aby nie ulec pokusie. Sama pamiętam czasy, kiedy omijałam te półki w sklepie „na wszelki wypadek”. Moja mama przez całe moje dzieciństwo pozwalała mi i bratu jeść po jednej paczce czipsów tygodniowo i to w piątki. (Może mieliśmy zbierać siły przed sobotnim sprzątaniem?) Tak naprawdę miała sporo racji – ciężko wśród dostępnych na rynku słonych przekąsek znaleźć coś, co nie sprawi, że tuż po zjedzeniu zejdziemy na zawał serca.
Weźmy jednak na tapetę propozycję od Crunlight. Dwie wersje smakowe – chociaż widziałam też w sieci smak paprykowy. Nie jestem żadnym dietetykiem i moje wykształcenie w tym temacie jest co najmniej nieodpowiednie, aby wyrokować kto, kiedy i dlaczego powinien po nie sięgnąć, a kto może o nich zapomnieć. Jako zupełnie przeciętny odbiorca uważam, że chrupki mają bardzo dobry skład i chciałabym, aby wszystkie słone przekąski były tak wartościowe. Przede wszystkim rozumiem i dobrze znam 95% składników podanych w spisie. Zagadką dla mnie jest maltodekstryna oraz E330. Biorę to jednak na klatę i już wyszykuje z czym mamy do czynienia.
Maltodekstryna to węglowodan złożony. Mimo to jest bardzo łatwostrawna i w przewodzie pokarmowym człowieka jest trawiona błyskawicznie. Stanowi zatem łatwe i szybkie źródło energii. Czytaj dalej: KLIK




Jadłam te chrupki o smaku fromage i jakoś mi niepodeszły .
dla mnie są super 🙂 A Ty chyba bardziej słodka dziewczyna, co? 😀
Tego typu przekąski to nie dla mnie ale dla kogoś kto lubi ciekawe 😉
a co podjadasz wieczorami albo przy filmie? 🙂
Duży plus, że nie są tłuste. Teraz rzadko kiedy można takie znaleźć 🙂
Dzięki temu od razu bardziej fit 🙂
Nie widziałam i nie jadłam ale jak wypatrzę, to spróbuję;)
pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)
Do kawy to one nie będą pasować, ale za to idealnie wieczorem do filmu 🙂
Akurat tych nie widziałam, ale wydaje mi się, że podobne zdrowe chrupki są w Biedronce na dziale ze zdrowymi przekąskami, ale nie pamiętam jakie były smaki.
Bardzo rzadko chodzę do Biedronki, ale przy okazji muszę to sprawdzić 🙂
Walcz walcz Dziewczyno, warto 🙂
https://recenzentkaa.wordpress.com/
dzięki! 🙂
Ja za chipsami i tego typu przekąskami w ogóle nie przepadam, więc nie mam problemu z szukaniem zdrowych zamienników. Ale jeśli ktoś bez nich żyć nie może, taka zdrowa alternatywa to świetne rozwiązanie.
to coś o mnie: „Ale jeśli ktoś bez nich żyć nie może, taka zdrowa alternatywa to świetne rozwiązanie.” Życie bez słonych przekąsek byłoby bardzo smutne 🙂
Ciekawa jestem jak smakują 🙂
są naprawdę dobre 🙂
Ja tez najbardziej lubię Fromage! 🙂
🙂