Nocne podjadanie chroni żywność w lodówce przed psuciem się


Witajcie kochani,

Każdego dnia powtarzam sobie: dzisiaj zaczniesz żyć, jak inni ludzie. Wyniesiesz śmieci, zjesz musli na śniadanie, obejrzysz wiadomości, zrobisz obiad (zdrowy obiad), pójdziesz pobiegać, wytrzesz kurze i przed 18stą zjesz ostatni posiłek. Kiedy natomiast budzik dzwoni o 7 rano, aby rozpocząć normalny dzień, przestawiam go na 12stą, wstaję po 13stej, jem zupkę chińską, czasem coś ugotuję i skoro kurz leży to i ja leżę…

Zapraszam Was na kulinarną podróż:

Śniadanie po tajsku

P1300911

P1300912

Składniki:

2 opakowania filetów ze śledzia w sosie tajskim firmy Superfish

1 opakowanie podpłomyków bez cukru

3 ogórki konserwowe

1 papryka konserwowa

1 łyżeczka sosu sojowego

Ogórki i paprykę posiekać, dodać sos sojowy i rozdrobnione śledzie wraz z sosem. Ułożyć na podpłomykach i zjeść tyle, aż poczujecie, że macie energię na cały poranek.

P1300922P1300928

Obiad w indyjskim stylu

P1300931P1300933Składniki:

2 opakowania filetów ze śledzia w sosie pomidorowym z curry firmy SuperFish

2 łyżki majonezu

pół paczki makaronu świderki

3 łyżeczki przyprawy curry

2 łyżeczki papryki ostrej

3 ząbki czosnku

Makaron ugotować, połączyć z rozdrobnionymi śledziami i sosem, dodać przyprawy.

P1300943P1300946

Kolacja po włosku

P1300949P1300954

Składniki:

2 opakowania filetów z makreli w sosie pomidorowym z mozzarellą,

1 łyżeczka oliwy z oregano,

3 łyżeczki ziół prowansalskich,

1 łyżeczka świeżo mielonego zielonego pieprzu,

4 ząbki czosnku,

1 łyżka majonezu,

3 łyżki ziaren konopi.

Wszystkie składki ze sobą połączyć i pastą smarować kanapeczki.

P1300956

Smacznego! Na który posiłek wpadacie? 🙂

You may also like

34 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *