Przyjemność brzucha jest podstawą i korzeniem wszelkiego dobra [Epikur]


Cześć Kochani,

Jako, że jestem kobietą, a kobiety lubią się usprawiedliwiać i zrzucać winę na cały świat to śmiało mogę rzec, że fakt mojej otyłości to nie moja wina.  Dostałam skierowanie na badania hormonalne z tytułu dermatologicznego i ginekologicznego, tudzież moje nadprogramowe kilogramy na pewno są przewinieniem zaburzonej gospodarki hormonalnej. Będę żyła w tej świadomości jeszcze przez 14 dni, a później, gdy wyniki okażą się dobre zacznę obwiniać swoją lodówkę, pracę i leniwą dupę.

Tymczasem otwieram przed Wami moją kuchnie:

Sałatka z tuńczykiem po śródziemnomorsku

P1300713
Składniki:
2x puszka tuńczyka Tongol, kawałki po śródziemnomorsku firmy SuperFish
3x ryż w woreczku
5 łyżek majonezu
1 cebula
6 ząbków czosnku
1 łyżka masła
Papryka ostra, pieprz zielony, koperek suszony
Cebulę zeszklij z czosnkiem i łyżką masła. Dodaj tuńczyka z sosem i podsmażaj przez kilka minut. Wymieszaj z majonezem i ryżem. Całość dopraw wg uznania.

P1300720P1300719Sałatka z tuńczykiem i grillowaną papryką

P1300794

Składniki:

2x puszka tuńczyka Tongol z grillowaną papryką firmy SuperFish,

1x opakowanie kaszy bulgur,

1x puszka słodkiej kukurydzy,

1 cebula,

8 ząbków czosnku,

4 łyżki masła,

05, l bulionu warzywnego

łyżeczka imbiru, pieprzu zielonego i papryki ostrej.

P1300795

Kaszę przepłucz, osusz. Roztop 4 łyżki masła, wsyp kaszę, mieszaj i gotuj przez 4 minuty. Dodaj bulion warzywny, gotuj całość przez 18 minut. Zdejmij pokrywkę, przykryj garnek ściereczką i ponownie nałóż pokrywkę. Niech odpoczywa przez 20 minut.

Cebulkę i czosnek zeszklij na patelni. Dodaj kukurydzę, imbir, pieprz i paprykę. Dodaj tuńczyka. Duś przez 10 minut.

Wymieszaj kaszę z resztą składników.

P1300797P1300798

Którą sałatkę wolicie? 🙂

You may also like

23 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *