Jedzenie to jedyna z rzeczy, które najbardziej zbliżają nas do prawdziwej duchowości


Witajcie kochani,

Sinusoida siły pnie się w górę, co zaskakuje mnie samą. Jest przecież zimno, idzie jesień, pracuję kolejny dzień z rzędu, a jednak mam w sobie całkiem sporo dobrego humoru, jeszcze więcej siły no i motywację. Ból głowy miażdży mnie kolejny dzień z rzędu, ale ostały mi się cztery tabletki przeciwbólowe i przed wizytą u neurologa naprawdę nie chciałabym kupować setnego opakowania Solpadeine. Ponad to mój facet jest daleko ode mnie i wczoraj i przedwczoraj i jeszcze dzisiaj do snu tuli mnie tylko kocyk w gwiazdki i nikła poświata światła z biurowej lampki. A! I jeszcze dzisiaj usłyszałam, że ładnie wyglądam (co ta czerwona szminka robi z facetami) 🙂

Tymczasem zapraszam Was na kuchenne rewolucje, których sponsorem została firma:

Makaron po chińsku 

P1280040

Składniki:

Dwa opakowania makaronu:

P1280033

Ten delikatny (grubość 1 mm) makaron powszechnie zwany sojowym, w rzeczywistości jest zrobiony z fasolki mung i zielonego groszku. Używany jest jako dodatek do zup i potraw smażonych. Skład: mąka z zielonego groszku i fasolki mung 90%, woda 10%. Sposób użycia: moczyć w gorącej wodzie przez 5 minut, następnie gotować w zupie lub innej potrawie 8 do 10 minut, lub smażyć w ulubiony sposob.
Kraj pochodzenia: Chiny.

Do kupienia w eko-market.pl za jedyne 2,89 zł.! KLIK
– 1 gruby por
– 0,5 kg wołowiny
– sos sojowy
– duża garść grzybów mun
– papryka
-pędy bambusa
– cztery ząbki czosnku
– imbir (najlepiej w kłączach do mielenia)
– olej sezamowy
– cebula dymka
Sposób przygotowania:

Makaron ugotować wg przepisu, smażyć na dużym ogniu przez 10 minut. W woku podsmażyć marchewkę pokrojoną w słupki, cebulkę, pora, grzyby oraz paprykę. (Wszystkie składniki najlepiej kroić w słupki!). Warzywa połączyć z makaronem, dodać pędy bambusa. Na patelni, na dużym ogniu smażyć wołowinę, aż do miękkości. Połączyć z makaronem. Sos: 5 łyżek sosu sojowego wymieszaj z 3 łyżkami oleju sezamowego, łyżeczką świeżo zmielonego imbiru i zmiażdżonym czosnkiem. Całość wylej na patelnię i smaż razem ze wszystkimi składnikami.

Smacznego!

Pulpit
 
To, co kto wpada na chińszczyznę? 🙂

You may also like

14 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *