Witajcie kochani,
Okazało się, że poziom motywacji to zmienna, która w moim przypadku upadła z wielkim impetem na ziemię. Towarzyszył temu huk, piaskowa burza i zamieć śnieżna. Dzisiaj mi się nie chce gotować, sprzątać, prać. Dzisiaj mi się nawet nie chcę pościelić łóżka. Wczoraj mi się też nie chciało. Nie chce mi się i już.
A dzisiaj zapraszam Was do kulinarnej recenzji i pyszności, które powstały jak mi się jeszcze chciało:
Waflowe jajka Vafini z nadzieniem:
Wafelki Vafini wypiekane są bez konserwantów, sztucznych barwników, aromatów i bez dodatku cukru. Charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego, tak przyjaznego odchudzaniu i poprawiającego funkcje układu pokarmowego.
To sposób na niejadka!! Umieść jedzenie w foremkach Vafini i ozdób je warzywami lub sosem tworząc uśmiechniętą buźkę 🙂 Gwarantujemy, że Twoja pociecha doby internetu skusi się na takie chrupiące danko!!
Vafini na owocowo:
Składniki:
– 15 foremek Vafini
– 3 x opakowanie brzoskwiniowego serka Danio
– słupki i płatki migdałowe (po 2 duże łyżki każdych)
– świeży banan
– 2 świeże brzoskwinie
– 3 łyżki tartych orzechów laskowych
Banalny sposób przyrządzania: Banana i brzoskwinie pokroić w drobną kosteczkę, zmieszać z serkami Danio oraz migdałami i tartymi orzechami. That’s all. Wypełnić foremki, wstawić do lodówki na 30 minut i wcinać ze smakiem. I żeby w cycki szło (Drogie Panie!)
Czekoladowe Vafini
Składniki:
– 15 sztuk vafini
– budyń czekoladowy
– Nutella
– wiórki kokosowe
– słupki i płatki migdałowe
– tarte orzechy laskowe
Sposób wykonania: Wystudzony budyń czekoladowy zmieszać z 5 łyżkami nutelli, połączyć z 3 łyżkami wiórków kokosowych, słupków oraz płatków migdałowych. Do całości dodać 5 łyżek tartych orzechów laskowych.
Mięsne Vafini
Składniki:
– 15 sztuk Vafini
– 4 jajka ugotowane na twardo
– 3 kabanosy
– 2 kiszone ogórki
– 3 łyżki majonezu
– prażona cebulka (do posypania)
– mielona papryka
– mała zielona cebulka
Sposób przygotowania: Jajka rozdrobnić, połączyć z drobno pokrojonym kabanosem, ogórkami i cebulką. Odstawić na 15 minut. Dodać majonez, doprawić papryką. Wierzch posypać prażoną cebulką.
Trzy zdania od kobiety, narzeczonej (już nie długo!) i kury domowej:
Nie ma szybszego sposobu na zapełnienie stołu, gdy nagle wpadają znajomi, a w lodówce nie mamy zbyt wiele dobroci. Vafini znika szybko, jest nowością dla gości i budzi nie lada zainteresowanie. Jajeczka możemy wypełnić dosłownie wszystkim. Zostało mi ich jeszcze troszkę i tym razem chciałabym spróbować zrobić w nich owocowe galaretki.
Polecam!
hahah to trochę się pośmiałam i przy okazji zrobiłam się głodna 😉 kazdy ma czasem lenia weroniko 😉
te miesne to bym schrupała 🙂
A ja schrupałabym je wszystkie hihi 🙂
mi też nie! a musiałam iść do pracy, life is brutal 🙂
spróbowałabym tych brzoskwiniowych pyszności!
Wstyd się przyznać,nie znam Vafini.
no, to wygląda przepysznie 😀 idę stąd.. 😀