Cześć kochani,
ViVi i właśnie z tego powodu postanowiłam urządzić sobie DZIEŃ DLA ZDROWIA. Moim celem było przyrządzenie sobie zdrowego śniadanka, obiadku i przekąski, oczywiście korzystając z produktów ViVi.
Jakie były tego efekty? Zapraszam do przeczytania notki 🙂
Tak wyglądała paczuszka, która do mnie dotarła:
Zupełną nowością były dla mnie zarodki pszenne. Największą radość natomiast sprawiła ukochana kaszka kukurydziana 🙂
Zaczęłam od zrobienia CIASTECZEK MUSLI 🙂
Do tego celu wybrałam:
Ucieszyłam się bo w każdym z musli znajdowały się różne dodatki, dzięki czemu ciasteczka nabrały wyjątkowego i różnorodnego smaku 🙂
Postaram Wam się ukazać różnice pomiędzy musli orkiszowym a owsianym 🙂
Zacznijmy od orkiszowego:
W musli orkiszowym jak sama nazwa wskazuje przeważają płatki orkiszowe. No, ale cóż to takiego? Nie jest to nic innego jak połączenie płatków czterech zbóż?. Jest to produkt wyjątkowo odżywczy i bogaty w błonnik?, szczególnie polecany osobom z problemami trawiennymi oraz pragnącym zrzucić zbędne kilogramy.?
Czas na musli owsiane:
Musli owsiane to mieszanka płatków zbożowych z owsa, jęczmienia oraz żyta??. To naturalne, bogate źródło błonnika, który jest niezbędny w naszej diecie. Nie tylko reguluje przemianę materii, ale również obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów we krwi. Błonnik wspomaga perystaltykę jelit oraz zapewnia uczucie sytości na dłużej. Dodatkowo płatki owsiane dostarczają białka oraz witamin z grupy B. Uważa się, że regularne spożywanie płatków owsianych poprawia pamięć i koncentrację.
Wróćmy jednak do ciasteczek 🙂
Mój przepis to:
- 3 szkl. musli (owsiane i orkiszowe)
- 2 jajka
- 3/4 szkl. mąki,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżki miodu.
Wszystko wymieszać i formować na blaszkach dowolnej wielkości ciastka 🙂
Blachę wkładamy do piekarnika (200°C) i pieczemy ok. 20 min aż ciasteczka się zarumienią.?
Przed upieczeniem:
Po upieczeniu:
I takie to właśnie mam zdrowe łasuchowanie 🙂
Ciasteczka wyszły rewelacyjnie, musli spisało się na medal, duża ilość dodatków, sprawiła, że nie musiałam już nic więcej dorzucać- po prostu super!
Po upieczeniu ciasteczek zgłodniałam i postanowiłam się wziąć za zdrowe śniadanko, czyli dip z curry i papryką 🙂
Najważniejszy składnik, czyli otręby orkiszowe:
Ziarno orkiszu charakteryzuje się niezwykłymi właściwościami zdrowotnymi, dlatego jego spożywanie jest szczególnie zalecane. Otręby orkiszowe Vivi są w 100% naturalne, łatwo przyswajalne i bogate w błonnik, mają także niespotykany smak. Nie zawierają dodatku cukru?.
Mój przepis na dip:
2,5 łyżki otrębów zalać gorącą wodą. Gdy staną się miękkie dodać:
– 2 łyżki majonezu
– 2 łyżki serka naturalnego
– łyżeczkę curry
– łyżeczkę papryki
– pół łyżeczki chrzanu
I właśnie w ten sposób moje śniadanko było zdrowe, pożywne, lekkie i bardzo smaczne 🙂
No i przyszedł czas na obiad, nie mógł być już tak lekki i zdrowy jak śniadanko z przekąską, bo mężczyźni by mnie w domu zagryźli za brak mięsa, dlatego udało mi się tylko zrobić zdrowy sos grzybowy 🙂
Przepis na sos grzybowy zna każda z Was, ale zdradę Wam jedną ciekawostkę, czyli:
Jest w 100% naturalna, lekkostrawna i odżywcza, dlatego stanowi doskonałe śniadanie oraz lekki posiłek w ciągu dnia. Nie zawiera dodatku cukru! Kaszka nie zawiera glutenu.
Ją jednak użyłam jako…
zagęstnik do sosu grzybowego! Zamiast śmietany i mąki- dużo zdrowiej i dużo smaczniej 🙂 Co najważniejsze nie zrobiły mi się żadne grudki, rozmieszanie i zagęszczenie sosu nigdy jeszcze nie było tak proste 🙂
Jak podsumuje produkty ViVi? Rewelacja! Smaczne, lekkie i zdrowe. Nie posiadają zbędnych ulepszaczy, są tanie i łatwo dostępne. Co najważniejsze są korzystne dla naszego zdrowia. Według bardzo dobrze znanej nam zasady: Jesteś tym, co jesz!
A po drugie, każda z nas marzy o takiej figurze:
Dlatego zamiast wcinać batoniki polecam produkty ViVi 🙂
Tyle na dzisiaj, trzymajcie się kochani i zapraszam Was na mój